Касемиро: Мбапе надушва головете като Роналдо


И. Ангелов

Касемиро: Мбапе надушва головете като Роналдо

Килиан Мбапе може да се похвали със същото качество като Кристиано Роналдо, заяви Каземиро коментирайки вероятностите на французина да премине в Реал Мадрид. Засега носителят на Световната купа Мбапе остава в сметките на Пари Сен-Жермен и им помогна да стигнат до полуфиналите на Шампионската лига през 2023-24 г. Предстои обаче изтичането на договора на нападателя и силно се спекулира с преминаването му в Реал Мадрид през лятото.

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Каземиро знае всичко за напрежението да играеш за Реал Мадрид, но разказа пред El Chiringuito защо Мбапе според него е готов за предизвикателството да върви по стъпките португалеца: "Мбапе ми напомня на Кристиано. Когато той е на терена, усеща мириса на гол. С този човек трябва да се притеснявате, защото той ще вкара гол. Кристиано беше такъв."

Твърди се, че Мбапе, който прекара две години заедно с Лионел Меси в ПСЖ между 2021 и 2023 г., е голям фен на CR7. Бившият му съотборник Абду Диало заяви през 2022 г.: "Кристиано Роналдо е буквално всичко за Килиан Мбапе. Ако споменете Лионел Меси срещу Кристиано, Мбапе ще дебатира с вас поне един час. За него Кристиано е недосегаем."

Френският национал Мбапе се превърна във водещия голмайстор на ПСЖ за всички времена, като през този сезон добави 41 попадения към сметката си - оставайки с две по-малко от това да постави личен рекорд в една кампания. 

  Сподели
105