Анри за Мбапе: Някои не вкарват толкова на тренировка


Н. Гавазов

Анри за Мбапе: Някои не вкарват толкова на тренировка

Старши -треньорът на младежкия отбор на Франция Тиери Анри похвали представянето на нападателя на основния национален отбор Килиан Мбапе.

"Това, което прави, озадачава ума. Но Килиан толкова ни накара да свикнем с тези изпълнения, че е невероятно. Освен това той не играе в центъра на атаката, всъщност играе навсякъде. Той не е истински инстинктивен голмайстор, но вкарва голове, прави пасове, може почти всичко.

Проблемът, когато си много, много силен, е, че хората често се фокусират върху това, което не си направил, къде си се провалил или къде си бил лош. Вярно е, че изискванията ни към него са малко прекалено високи. Казвам това често, но ще го кажа отново: нека бъдем щастливи, че той е французин. Той достигна два пъти до финалите на Световното първенство, като в един от тях отбеляза хеттрик. Той вече има 300 гола, а е само на шестнадесет години (смее се).

Какво искаш да ти кажа? Това е просто невероятно. Нека продължим да го гледаме. Разбира се, той все още може да подобри нещо, защото винаги можете да продължите да се развивате. Но 300 гола... Някои хора не вкарват толкова много дори на тренировка“, заяви Анри.

  Сподели
145