Галтие: Обвиненията към мен са несправедливи


Н. Гавазов

 Галтие: Обвиненията към мен са несправедливи

Бившият старши- треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие говори пред медиите за първи път след напускането на клуба на 5 юли, като отговори на обвиненията в расизъм и разказа за плановете си за близкото бъдеще.

"Не съм говорил по тази тема преди, защото в медиите се вдигна много шум около такива чувствителни теми. Това е много трудно за понасяне, особено след като смятам, че обвиненията са несправедливи. Приех кротко удара, но сега съм много ядосан. Това е лъжа, изключителна лъжа. Много хора във футбола ме познават, играчите ме познават, треньорите ме познават, всички знаят кой съм. Ще обясня позицията си в съда.

ПСЖ? Имам много добри спомени от този период. Чувствах се комфортно като треньор на този отбор. Най-много се гордея с факта, че спечелихме 11-та си титла във Франция.

След това малко се успокоих, че някои клубове се свързаха с мен. Моето място е на линията, а не пред телевизора. Мога ли да възобновя работа веднага? Да, но не го исках. Трябваше ми време да се успокоя и да анализирам ситуацията. Виждам, че след два и половина, три месеца исках да се върна. Аз съм млад и в добра форма. Имам право да мечтая“, заяви Галтие.

Припомняме, Галтие бе обвинен в расистки изказвания след публикуването от RMC Sport на 11 април на имейл, изпратен до спортния директор на Ineos, основният акционер на Ница, от Жулиен Фурние, тогава спортен директор на Ница. В него служителят информира Борда за расистки и ислямофобски изявления, които Галтие твърди, че е направил в контекста на формирането на отбора и управлението на състава за сезон 2021/2022. В средата на април е започнало предварително разследване, а изслушването в наказателния съд в Ница е насрочено за 15 декември.

  Сподели
175