ПСЖ може отново да не спечели


Н. Атанасов

ПСЖ може отново да не спечели

Пари Сен Жермен - Ланс
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 22:00

ПСЖ очаквано е спечели сезон 2022/23 в Лига 1 и защити титлата си от предходната кампания. Столичани събраха 85 точки, което беше само с точка повече спрямо от втория в класирането и предстоящ съперник - Ланс. По този начин парижани вече са най-титулуваният отбор в Лига 1, като това е 11-то отличие за състава от столицата, като задминаха Сент Етиен.

Това обаче се оказа единственият трофей за ПСЖ за сезона на фона на многомилионната селекция от звезди. ПСЖ претърпя крушения в турнира за Купата на Франция и в Шампионската лига.

ПСЖ стартира с изненадващо реми новата кампания и направи 0:0 у дома срещу Лориен, а след това дойде и равенството на гости на Тулуза за крайното 1:1.

Вицешампионът Ланс също започна колебливо новия сезон в Лига 1. В първите два кръга северняците допуснаха пълен обрат за крайното 2:3 на гости на Брест, а преди седмица играчите на Франк Хесие отново поведоха в резултата, но в крайна сметка завършиха 1:1 у дома с Рен.

"Червено-жълтите“ сами си вдигнаха летвата високо през изминалия сезон и сега ще трябва да я задържат, като със сигурност ще бъде предизвикателство за Ланс битката на два фронта - първенство и групи на Шампионската лига.

Ланс играе трудно в столицата, като последният успех на северняците в Париж е от сезон 2006/07 с 3:1. Оттогава ПСЖ спечели четири пъти на "Парк де Пренс“, а в три от случаите двубоят не излъчи победител.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Ланс 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
332