Мбапе четвърти капитан в гласуването на ПСЖ


И. Ангелов

Мбапе четвърти капитан в гласуването на ПСЖ

Килиан Мбапе се е класирал на четвърто място в гласуването за капитан на Пари Сен Жермен на фона на продължаващата сага с трансфера му в Реал Мадрид, и така Маркиньос запазва лентата. Според RMC Sport отборът на ПСЖ, след като е провел анонимно второ гласуване, е избрал да запази Маркиньос като капитан на отбора.

Бразилският централен защитник е начело на отбора след напускането на Тиаго Силва преди три години. Въпреки че бе изправен пред несигурност заради периода на непостоянно представяне през миналия сезон и летните промени в състава, Маркиньос запази капитанската си позиция.

Данило Перейра е получил второто място в гласуването за капитан, следван от бившия капитан Преснел Кимпембе, докато Мбапе е четвърти. Това означава, че нападателят е в списъка на вицекапитаните и ще носи лентата, ако играчите, които са преди него, не са на терена в даден момент от мача.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича през следващото лято и макар че той се завърна в състава на първия отбор след разрешаването на различията с ръководството на клуба, потенциалното му преминаване в Реал Мадрид остава предмет на спорове във френската столица. Беше разкрито, че ПСЖ е готов да позволи на Мбапе да напусне "Парк де Пренс", ако преди затварянето на този трансферен прозорец бъде представена оферта на стойност 250 млн. евро (213 млн. паунда/ 272 млн. долара).

Мадридчани обаче нямат намерение да изпълнят исканията и според информацията са се "изсмяли" на исканията за играча, на когото му остава само година до края на договора. Със или без лентата, Мбапе се надява да продължи да вкарва голове за ПСЖ. Срещу Тулуза той се завърна с попадение и ще търси това отново през уикенда срещу Ланс.

  Сподели
248