Ал-Хелайфи: Искам да благодаря на Неймар и семейството му


Н. Гавазов

Ал-Хелайфи: Искам да благодаря на Неймар и семейството му

Президентът на ПСЖ Насър Ал-Хелайфи коментира трансфера на бившия нападател на парижани Неймар в саудитския Ал-Хилал, като нарече бразилеца един от най-добрите в света.

"Винаги е трудно да се сбогуваш с изключителен играч като Неймар, един от най-добрите футболисти в света. Никога няма да забравя деня, в който пристигна в ПСЖ и какво донесе на нашия клуб и проект през последните шест години. Преживяхме страхотни моменти заедно и Неймар винаги ще бъде част от нашата история. Искам да благодаря на Неймар и семейството му. Пожелаваме на Неймар всичко най-добро за бъдещето, както и за следващото му приключение“, заяви президентът на парижкия клуб Насър Ал-Хелайфи за официалния сайт на клуба.

Припомняме, че по-рано саудитският Ал-Хилал обяви трансфера на Неймар, публикувайки видео, представящо бразилеца като нов играч в тима. Според журналиста Фабрицио Романо, бразилският нападател е подписал двугодишен договор с Ал-Хилал, по който ще получи общо около 300 милиона евро.

Неймар играе за ПСЖ от 2017 г., след като премина от Барселона за рекордните €222 млн. Трансферът на бразилеца остава най-скъпият в историята. За парижкия клуб Неймар изигра общо 173 мача, в които отбеляза 118 гола и даде 77 асистенции. Като част от ПСЖ бразилецът спечели френското първенство пет пъти, спечели Купата на Франция три пъти и също така достигна финала на Шампионска лига.

  Сподели
267