Мбапе няма да играе срещу Лориен и може да бъде изключен от отбора


Н. Гавазов

Мбапе няма да играе срещу Лориен и може да бъде изключен от отбора

Френският нападател на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе няма да играе в мача от първия кръг на Лига 1 срещу Лориен на "Парк де Пренс" в събота, 12 август, съобщиха източници на ESPN.

Заради спорове за договора с парижани, нападателят не тренира с основния състав, който се води от новия старши -треньор Луис Енрике. Като наказание клубът може да принуди Мбапе да пропусне всеки мач на ПСЖ през август, според източници на ESPN. След срещата с Лориен парижани играят с Тулуза и Ланс във френското първенство до края на месеца.

Източници съобщиха на ESPN, че някои в ПСЖ са готови да премахнат Мбапе от първия отбор за целия сезон, ако той не поднови договора си с клуба. Настоящото споразумение на футболиста с парижани е до юни 2024 година.

По-рано Мбапе уведоми ПСЖ, че възнамерява да напусне отбора след края на договора си като свободен агент. Заради това нападателят не бе взет на предсезонното турне в Япония, а освен това бе принуден да тренира с играчи, които напускат клуба, включително Леандро Паредес, Жоржиньо Вайналдум и Юлиан Дракслер.

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи поиска играчът или да се съгласи на нов договор след юни 2024 г., или да напусне това лято. В същото време само саудитският Ал-Хилал направи официално предложение за трансфер на Мбапе, но самият нападател се интересува само от преминаване в Реал Мадрид, който следи играча от дълго време. Мадрид направи опити да вземе французина в предишните два летни трансферни прозореца.

  Сподели
520