Мбапе ще продължи да тренира отделно


Н. Гавазов

Мбапе ще продължи да тренира отделно

Основният състав на ПСЖ, воден от треньорския щаб на Луис Енрике, се завърна в клубната база след азиатско турне, но нападателят Килиан Мбапе няма да може да се събере отново със съотборниците си. Звездата ще продължи да работи с играчите, които парижкият клуб предложи за трансфер, според Marca.

Мбапе е принуден да следва отделен график, като в понеделник, 7 август, той ще направи още една тренировка от 10:00 часа парижко време с играчите от така наречения "loft", който включва футболисти, поставени за трансфер. В същото време основните членове ще се съберат в 17:00 часа.

Припомняме, че ПСЖ проведе турне в Япония и Корея, по време на което столичният тим претърпя две поражения, веднъж завърши наравно и постигна една победа. Мбапе не взе участие в турнето. Луис Енрике многократно даде да се разбере, че разчита на играча и се опита да го убеди да продължи договора, но въпреки това специалистът е принуден да се съобразява с решенията, взети от ръководството на клуба. Очевидно Мбапе ще остане извън заявката за мача от 1-ия кръг на френската Лига 1 в събота, 12 август, с Лориен.

Имайте предвид, че тази ситуация може да продължи до 1 септември. Ако Мбапе не напусне клуба до тази дата, ПСЖ ще трябва да допусне играча до тренировъчния процес, в противен случай Килиан ще може да прекрати договора едностранно.

  Сподели
247