RMC Sport публикува писмото на ПСЖ до Мбапе


Н. Гавазов

RMC Sport публикува писмото на ПСЖ до Мбапе

Станаха известни подробностите от ответното писмо на ПСЖ, което клубът написа на нападателя Килиан Мбапе в отговор на решението на играча да не поднови договора с парижани.

"На първо място, важно е да запомните, че настроението, което диктуваше нашите преговори през пролетта на 2022 г., винаги е било, че вие ​​продължавате да работите в ПСЖ, семейство, което прави невъзможното за вашата кариера толкова много години. Това би ни позволило да отговорим положително на вашата заявка за прехвърляне.

Този дух присъстваше във всичките ни преговори, които протекоха в приятелска атмосфера, която поддържаме в нашия клуб. Нещо повече, в този дух се появихте на "Парк де Пренс" на 21 май 2022 г., за да обявите за подновяването на договора с "фланелката" за 2025 г., което беше много ясно за всички наши фенове и световната футболна общност. Вашето писмо ни причини голяма вреда. Това противоречи на духа на нашите дискусии и освен това казва на пазара, че ще бъдете свободни до 30 юни 2024 г., като по този начин влошава щетите, нанесени на клуба.

Има спешна нужда да се срещнем, за да решим заедно най-добрия вариант за страните, а именно удължаване за сезон 2024/2025 или преход през този трансферен прозорец. Това са единствените възможни варианти за клуба да избегне продължителната парализа, причинена от последните ви действия. Разбрахме се заедно на датата 31 юли 2023 г. да заявите решението си, което ще ни позволи да направим изводи. Надяваме се, че тези години на ангажираност и безпрецедентна инвестиция във вашето бъдеще ще ви накарат да се замислите за бъдещето и за феновете на великия клуб, които ви подкрепяха през цялото това време“, цитира RMC Sport текста на писмото.

По-рано бе съобщено, че ПСЖ е изключил Мбапе от списъка с играчи, които ще заминат тренировъчен лагер в Япония.

  Сподели
501