Отложиха мача за Суперкупата на Франция за 2024 г.


Н. Гавазов

Отложиха мача за Суперкупата на Франция за 2024 г.

Президентът на френската професионална лига (LFP) Венсан Лабрюн потвърди, че мачът за Суперкупата на Франция, който първоначално трябваше да се проведе през август в тайландската столица Банкок, ще бъде пренасрочен за друга дата и място. Причината за това решение са затрудненията на фирмата Fresh Air Festival, която се зае да организира мача.

"Мачът наистина няма да се проведе това лято в Тайланд поради причини извън контрола на Лигата. Но в крайна сметка дори е за добро, тъй като можем да преместим играта за по-късна дата - януари 2024 г. Що се отнася до мястото, ние работим върху три варианта, всичките в чужбина“, цитира L'Equipe думите на Лабрюн.

След два последователни турнира, проведени в Тел Авив, LFP избра Банкок, за да рекламира френския футбол в Азия. Организаторите обещаха да платят на французите почти 4 милиона евро, но явно нещо не върви по план.

Припомняме, че ПСЖ, който спечели титлата в лигата през сезон 2022/2023, и Тулуза, който стана носител на Купата на страната, ще се срещнат в мача за Суперкупата.

  Сподели
226