ПСЖ успя да пренапише историята


Н. Атанасов

ПСЖ успя да пренапише историята

Пари Сен Жермен - Клермон Фут
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 03.06.2023 г.
Час: 22:00

ПСЖ официално е новият най-титулуван отбор във Франция. Парижани еднолично се качиха на трона, след като в предишния кръг спечелиха своята 11-та титла на страната. По този начин ПСЖ изпревари Олимпик Марсилия и Сент Етиен, които остават с един трофей по-малко. В предишния кръг играчите на Кристоф Гаутие завършиха 1:1 на гости на Страсбург, а точката беше напълно достатъчна за столичани да са недостижими на върха в класирането. В момента ПСЖ е с 85 пункта, с четири повече зад преследвача Ланс.

През седмицата стана ясно, че това ще бъде последния двубой за Лионел Меси в тима. Все още не ясно дали суперзвездата на световния футбол ще се завърне в Барселона или ще продължи другаде кариерата си.

Аут за ПСЖ са Неймар, Мукиеле, Мендеш, Кимпембе, Руис и Рико.

Клермон Фут успя значително да надгради през настоящия сезон, който е втори поред за "кавалеристите“ след завръщането им обратно в елитната дивизия. В момента клубът от Клермон Феран е силна серия от седем успеха за последните си 10 мача. В предишния кръг играчите на Паскал Гастиен сразиха с 2:0 у дома състава на Лориен, записвайки пети последователен успех пред собствена публика.

Клермон Фут 8-мо място и е с 56 точки, като това е максималната позиция, на която може да завърши отборът в крайното класиране.

Добрите новини за гостите са, че нямат отсъстващи футболисти преди гостуването в Париж.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Клермон Фут 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Клермон Фут (Паскал Гастиен)
 
Диау
   
Виетеска
Кофриес
Сейду
Зефан
Гастиен
Гоналон
Борже
Хаоуи
Мауер
Кией
Мбапе
Екитике
Меси
Бернат
Верати
Витиня
Хакими
Бишиабу
Рамос
Перейра
   
Донарума
 
Пари Сен Жермен (Кристоф Гаутие)

Обоснована прогноза: Пари Сен Жермен - Клермон Фут 3:2

  Сподели
947