Марсилия отново ще затрудни ПСЖ


Н. Атанасов

Марсилия отново ще затрудни ПСЖ

Олимпик Марсилия - Пари Сен Жермен
Стадион: "Велодром“, Марсилия
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 21:45

Най-интересният двубой от програмата на 25-я кръг в Лига 1 ще бъде мегасблъсъкът между Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен, известен повече като "Френската класика".

Двата отбора са в много оспорвана надпревара за титлата във френския шампионат. Южняците не са триумфирали в първенството от сезон 2009/10, докато преди старта на настоящата кампания мнозина предричаха безпроблемно спечелване на златните медали за ПСЖ. ОМ е на 2-ро място в класирането и е с 52 точки, като изостава на пет пункта от столичани.

В предишния кръг "финикийците“ постигнаха 16-ти успех до момента, след като спечелиха с 3:2 на гости на добре представящия се новак Тулуза.

Треньорът на домакините Игор Тудор няма да може да разчита на Мбемба и Харит.

ПСЖ се спаси от втора поредна загуба в Лига 1 по инфарктен начин. Преди седмица парижани се наложиха драматично над Лил с 4:3 у дома. Възпитаниците на Кристоф Гаутие пропиляха аванс от два гола, за да допуснат обрат, но с попадения на Мбапе в 87-ата минута и на Лионел Меси в 95-ата ПСЖ успя да запази преднината си на върха спрямо предстоящия съперник.

За тежката визита край бреговете на Средиземно море столичани ще са без контузените Неймар, Санчес и Мукиеле. Хакими и Мендеш пък до последно ще са под въпрос.

ПСЖ спечели първия двубой по-рано през сезона с минималното 1:0. Двата исторически съперника се изправиха наскоро един срещу друг, но в турнира за Купата на Франция, където този път Марсилия триумфира 2:1 и елиминира ПСЖ от надпреварата.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Пари Сен Жермен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Кристоф Гаутие)
 
Донарума
   
Пембеле
Маркиньос
Рамос
Бернат
Солер
Верати
Руис
Меси
Екитике
Мбапе
Санчес
Малиновски
Гендузи
Тавареш
Верету
Ронжие
Клаус
Колашинац
Балерди
Байли
   
Лопес
 
Олимпик Марсилия (Игор Тудор)

Обоснована прогноза: Олимпик Марсилия - Пари Сен Жермен 2:2

  Сподели
453