Ротен: ПСЖ трябва да признае, че трансферът на Меси е провал


Н. Гавазов

Ротен: ПСЖ трябва да признае, че трансферът на Меси е провал

Бившият футболист на ПСЖ Жером Ротен призова парижкия клуб да продаде Лионел Меси или Неймар и да изгради отбор около нападателя Килиан Мбапе .

"Разбиването на триото MHM е основен приоритет на ПСЖ. Приоритетът е да премахнете поне един. Разбира се, говоря за Меси или Неймар, а не за Мбапе. Ако Килиан иска нещо ново, това ще бъде трагедия за ПСЖ.

Меси е аномалия от момента на пристигането си в ПСЖ. Трудно е да се говори така за играч, който има толкова голямо влияние върху историята на футбола. Но, за съжаление, това е реалността.

Разбира се, той потъна след напускането на Барселона. Дори и да казва, че днес всичко в живота му се е подобрило, това не се вижда на терена. Няма особено удовлетворение.

Сега съм изцяло на страната на клуба. Луиш Кампош трябва да поеме отговорност и да признае, че пристигането на Меси бе провал.

И тогава идва въпросът за Неймар. Само в Англия могат да си позволят играч с такава заплата. Дори не говоря за трансфер, защото мисля, че ПСЖ се примириха с факта, че никога няма да продадат Неймар за 200 милиона евро или за 220 милиона евро, за които го купиха по това време.

Поне да намалят цената му наполовина, за да му спести от заплатата, защото има финансов феърплей.

Ако ПСЖ наистина иска да започне нов спортен проект, мисля, че трябва да се раздели с високоплатени играчи“, заяви Ротен за RMC Sport.

  Сподели
623