Почетино: Прекалено много звезди имах в ПСЖ


И. Ангелов

Почетино: Прекалено много звезди имах в ПСЖ

Бившият мениджър на Пари Сен-Жермен Маурисио Почетино сподели за предизвикателството да тренира няколко от суперзвездите в световния футбол в един отбор. След напускане на Тотнъм той пое състава на ПСЖ с Лео Меси, Килиан Мбапе и Неймар в атака, като той е трябвало да управлява самочувствието им:

"Това беше необходим опит, опит да живееш с големи звезди и да се свържеш с футбол от най-високо ниво. Беше предизвикателство да се поставя в трудна ситуация и да опитам да направя такъв специален клуб да работи. Трябва постоянно да се адаптираш защото имаше прекалено много величие на едно място.

"За Барса да има Меси или Мадрид да има Кристиано - това е благословия. Но когато поставиш много такива хора на едно място и всички трябва да са номер едно, става объркване. В крайна сметка в игра сме 11 човека и 1 топка. Когато имаше дузпа кой я бие? Това дори не беше решение на треньора".

Почетино няма работа от месец юли след напускането на ПСЖ. 50-годишният бе потенциален избраник на Челси и Астън Вила по-рано този сезон, но договор не се материализира. 

  Сподели
680