И през този сезон ПСЖ едва ли ще има конкуренция


Н. Атанасов

И през този сезон ПСЖ едва ли ще има конкуренция

Клермон Фут – Пари Сен Жермен
Стадион: "Габриел Монпие“, Клермон Феран
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 22:00

Клермон Фут изпълни голямата цел през миналогодишния сезон и успя да се спаси от изпадане, тъй като "кавалеристите“ бяха със статут на новак. Въпреки че започна много убедително сезона, Клермон Фут завърши непосредствено над чертата, на спасителното 17-то място, събирайки 36 пункта.

Целта пред треньора Паскал Гастиен и неговите възпитаници ще е отново да се спасят, макар че конкуренцията няма да е по-слаба от последната кампания.

Тимът се подсили с опитния Максим Гоналон и Комнен Андрич.

ПСЖ очаквано е спечели сезон 2021/22 в Лига 1 и си върна обратно трона от Лил. Столичани събраха 86 точки, което беше с цели 15 повече от втория в класирането. Така парижани вече се изравниха на върха по брой спечелени титли заедно със Сент Етиен, като това е 10-то отличие за състава от столицата, който измести големия си исторически съперник Олимпик Марсилия.

Това обаче се оказа единственият трофей за ПСЖ за сезона на фона на многомилионната селекция от звезди. ПСЖ претърпя крушения във вътрешните турнири и в Шампионската лига.

Маурисио Почетино се раздели с клуба и сега начело на ПСЖ е опитният Кристоф Галатие, който през последния сезон водеше Ница, а преди това направи Лил шампион в Лига 1.

Специалистът вече спечели първи трофей с новия си клуб, триумфирайки в двубоя за Суперкупата на Франция срещу Нант за крайното 3:0.

Новите играчи в редиците на ПСЖ са Мендеш (от Спортинг Лисабон), Витиня (от Порто) и Мукиеле (от РБ Лайпциг). С клуба се разделиха Ди Мария и Ареола, но другите от реномираното ядро на ПСЖ са на линия.

Прогноза: Клермон Фут – Пари Сен Жермен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Кристоф Галатие)
 
Донарума
   
Рамос
Маркиньос
Кимпембе
Хакими
Верати
Витиня
Мендеш
Меси
Неймар
Мбапе
Андрич
Алевина
Бертомие
Досу
Гоналон
Гастиен
Боржес
Ожие
Сейду
Зефан
   
Диау
 
Клермон Фут (Паскал Гастиен)

Обоснована прогноза: Клермон Фут - Пари Сен Жермен 0:3

  Сподели
573