Неймар активира клаузата си и поднови с ПСЖ до 2027 г.


Н. Гавазов

Неймар активира клаузата си и поднови с ПСЖ до 2027 г.

Неймар се възползва от клаузата в договора си, която му позволява автоматично да поднови съглашението си с ПСЖ до 2027 година. Бразилецът поднови за последно през 2021 година за три години и упражни правото си да продължи с клуба на два пъти - през 2021 г. и 2022 г.

Всичко това се случва на фона на слуховете, че френският шампион търси начини да се раздели с нападател, след като Неймар влоши представянето си. От обкръжението му обаче са оптимисти.

"Предстои му един от най-добрите сезони в кариерата", признаха негови близки.

Междувременно бразилецът продължава да прибира по 30 милиона нетно годишно , което е непосилна заплата за големите клубове, които го искат на пазара. Играчът е наясно, че ако напусне Париж, неговата заплата ще трябва да бъде значително намалена и сегашният ход на футболиста е напълно логичен -  той продължи с парижани практически края на кариерата си.

През миналия сезон Неймар изигра общо 28 мача за ПСЖ и регистрира 13 гола и 8 асистенции, но след като пропусна повече от 20 мача поради контузия.

Няколко месеца преди финалите на Мондиал 2022, бившият играч на Барселона ще иска да възстанови най-добрата си форма, за да поведе Бразилия към шеста световна титла.

  Сподели
586