Почетино: Меси е на нивото на Марадона


И. Ангелов

Почетино: Меси е на нивото на Марадона

Мениджърът на Пари Сен-Жермен Маурисио Почетино подкрепи суперзвездата Лео Меси да смълчи критиците догодина, след като настоящият сезон бе един от най-слабите за аржентинеца в личен план. За 17-годишен престой в Барселона Меси се категоризира като един от най-великите във футбола изобщо, но не достигна обичайните стандарти след трансфера в ПСЖ.

"Тук не говорим за обикновен играч. Меси е на същото ниво както Диего Марадона," каза Почетино пред RMC Sport.

"Ясно е, че преходът от Барселона в Париж е голяма промяна, в която адаптацията е необходима. Определени обстоятелства не позволиха на него да му е комфортно както в Барселона, където прекара 20 години. Там той беше лидерът и стандартът. 

"Да съдим Меси така е несправедливо. Аз нямам съмнения в качествата му. Следващият сезон ще е напълно различен за него. Това бе година за учене, не само на професионално ниво с идването в Париж, но и за новата лига и новите му колеги, а също така и в личен план на семейно ниво. Всичко това трябва да се има предвид. Всички тези предизвикателства могат да влияят над играча".

Меси изигра 31 срещи с ПСЖ този сезон до тук, като вкара необичайно ниският брой от 9 гола за него. Въпреки това от малко по-дълбоката си роля за отбора той наброи и 13 асистенции, като може да подобри всички тези статистики с оставащите до края срещи в Лига 1.

  Сподели
422