Ибра: Казах на Мбапе, че на негово място ще отида в Реал Мадрид


Н. Гавазов

 Ибра: Казах на Мбапе, че на негово място ще отида в Реал Мадрид

40-годишният шведски нападател на Милан Златан Ибрахимович разказа за съветите си към френския звезден нападател на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе как да продължи кариерата си.

"Само Килиан може да ви каже къде трябва да продължи кариерата си. Зависи какво иска, какво мисли. Що се отнася до мен, ако бях на негово място, щях да си тръгна. ПСЖ трябва да се опита да го задържи. Но всичко ще реши Килиан. ПСЖ очевидно иска да го задържи, но иска ли да остане?

Мисля, че има и други клубове, които искат да го вземат: ако сте спортен директор и имате средства и не искате да вземете Мбапе, вие сте в грешен бизнес. Когато самият Килиан се обърна към мен за съвет, аз му казах: "Ако бях на твое място, щях да отида в Реал Мадрид".

Имах възможността да играя в различни отбори, в различни държави, с различни шампиони и така се научих и израснах. Според мен е по-лесно да играеш в родната си страна през цялата си кариера. Докато, ако си опаковате багажа и отидете на други места, това ще бъде приключение“, заяви Ибрахимович.

По-рано стана известно, че парижани са направили впечатляваща оферта към Килиан Мбапе, включително двугодишен договор при много изгодни условия за футболиста. Отбелязва се, че французинът и неговите представители са уведомили клуба, че решение за по-нататъшно сътрудничество няма да бъде взето до лятото, тъй като нападателят се стреми да се съсредоточи изцяло върху настоящия сезон. Реал Мадрид е уверен, че Килиан Мбапе ще продължи кариерата си в Испания.

  Сподели
683