Лион трудно може да се мери с ПСЖ


Н. Атанасов

Лион трудно може да се мери с ПСЖ

Олимпик Лион – Пари Сен Жермен
Стадион: "Групама“, Лион
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 21:45

Сезонът в Лига 1 вече е преполовен, но седемкратният първенец на Франция Олимпик Лион се представя далеч от очакваното. "Хлапетата“ се намират на незавидното 13-то място, като имат 24 точки. ОЛ е на еднаква дистанция както от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, така и до зоната на изпадащите. Лионци изпратиха 2021 г. в серия от четири поредни мача без победа и три последователни равенства. Последното от ремитата бе у дома срещу Метц за крайното 1:1.

За предстоящия двубой треньорът на домакините Петер Бош, чието бъдеще в Лион продължава да е несигурно, няма да може да разчита на Динайър.

Хегемонът във Франция ПСЖ няма загуба вече в 10 поредни кръга. Парижани имат комфортен аванс на върха със своите 46 точки, което е с 13 повече пред Ница. Явно поради тази причина хората на Маурисио Почетино записаха три равенства за последните си пет мача в Лига 1. Последното от тях дойде на гости на борещия се за оцеляване тим на Лориен за крайното 1:1, като ПСЖ се спаси от изненадващо поражение след гол в добавеното време на Мауро Икарди.

Отсъстващи за визитата на Лион са Керер, Курзава и Бернат, а суперзвездата Лионел Меси по всяка вероятно ще е на линия за сбълсъка, след като стана ясно, че аржентинецът е дал отрицателен тест за коронавирус.

Последните шест двубоя в Лига 1 между тези два съперника за равностойни. Три от тях не излъчиха победител, парижани спечелиха два, а "хлапетата“ един от двубоите.

Прогноза: Олимпик Лион – Пари Сен Жермен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
899