Вайналдум: Искам да вляза в историята с ПСЖ


Н. Гавазов

Вайналдум: Искам да вляза в историята с ПСЖ

Полузащитникът на Пари Сен Жермен Жоржиньо Вайналдум говори за преминаването си в лагера на парижани.

"Готов съм за френското първенство. Веднъж вече се преместих в друга държава, когато играх в Нидерландия и се преместих в клуб  от Висшата лига. Но това бе правилно, защото дълги години бях играл в Ередивизе и бях готов за ново предизвикателство. Мисля, че в момента също съм готов за ново предизвикателство и ново първенство. Така че съм готов да играя във Франция. Нямам търпение да участвам в мачовете от шампионата, Купата и Шампионска лига.

Надявам се, че пристигането ми ще помогне на отбора да спечели всички възможни трофеи. Искам да спечеля колкото е възможно повече за клуба и феновете. Като футболист винаги искате да се развивате и да се обградите с най-добрите колеги: играчи и треньор, който може да направи играчите още по-добри. Първото ми впечатление от ПСЖ: "Уау, това е било страхотен отбор!“.  За мен това ще бъде нова среда, но искам да вляза в историята с този отбор", заяви Вайналдум.

Договорът на Вайналдум с ПСЖ е валиден до 2024 година. Нидерландецът се премести в Ливърпул от Нюкасъл Юнайтед през 2016 г., преди това игра за ПСВ и Фейенорд. През сезона, който приключи, халфът взе участие във всички 38 мача от английската Висша лига, като вкара два гола в тях.

  Сподели
247