Неймар коментира разтрогването на договора с Nike


Н. Гавазов

Неймар коментира разтрогването на договора с Nike

Нападателят на ПСЖ и бразилския национален отбор Неймар реагира на материала на The Wall Street Journal, в който бяха съобщени причините за прекратяването на договора между футболиста и американската компания Nike.

В материала се казва, че причината за срива са твърденията за сексуален тормоз, направени от служителка на Nike срещу Неймар. Инцидентът стана през 2016 г., а през 2019 г. компанията започна разследване. Nike заяви, че е прекратил договора с Неймар поради нежеланието на играча да сътрудничи в разследването.

"Фактите могат да бъдат изкривени, защото хората виждат ситуацията от различни ъгли. Това е живота. Но наистина не разбирам как една сериозна компания може да изкриви документираните бизнес отношения. Написаните думи не могат да се променят, те не оставят съмнение.

На 13-годишна възраст, когато подписах първия си договор, ми беше казано: "Никога не говорете за договори, те са поверителни“. Да се ​​противопоставя на това правило и да се твърди, че договорът ми е прекратен, защото съм участвал в разследване недобросъвестно, е лъжа.

Твърди се, че през 2016 г. всички са знаели за ситуацията, но аз не съм знаел. През 2017 г. дойдох в САЩ за рекламна кампания и работех със същите хора, но никой нищо не ми каза. През следващите няколко години непрекъснато провеждах кампании, посещавах офиса, но все още не получавах информация. Това е сериозно обвинение, но никой не е направил нищо. Кой наистина отговаря за всичко това?

Не ми беше дадена възможност да се защитя. Иронията на съдбата е, че ще трябва да продължа да нося фланелка с логото на компанията, която ме ограничава. Това е животът. Уверен съм, че съм прав и вярвам, че времето ще постави всичко на мястото си“, написа Неймар на страницата си в Instagram.

  Сподели
318