Зидан може да оглави ПСЖ


Н. Гавазов

Зидан може да оглави ПСЖ

Зинедин Зидан, който вчера официално напусна треньорския пост в Реал Мадрид, може да оглави Пари Сен Жермен. Според журналиста Николо Шира, ръководството на парижани обмисля да се раздели с Маурисио Почетино и да назначи французина. На "Парк де Пренс“ вярват, че с подобен ход може да бъде убеден  Килиан Мбапе да поднови договора си и да спрат всякакви спекулации около бъдещето на играча.

Самият Почетино също не е убеден в желанието си да остане начело на ПСЖ.

Под негово ръководство отборът стигна до полуфиналите в Шампионската лига, но отпадна от Манчестър Сити. На домашната сцена пък тимът завърши втори, което се смята за провал от ръководството. Освен това аржентинецът е изкушаван от бившия си клуб Тотнъм.

ПСЖ съвсем не е единствената опция пред Зидан. Възможно е той да замени Дидие Дешан като наставник на националния отбор на Франция след Евро 2020, а не е изключено дори да поеме Тотнъм. "Шпорите“ още не са отправили конкретна оферта към французина, но той е в списъка на президента Даниел Леви.

Зидан за втори път напуска Реал Мадрид като треньор. През 2018 година французинът се оттегли от треньорския пост на Кралския клуб след спечелването на третия пореден трофей от Шампионска лига. По този начин той се отказа доброволно от 24 млн. евро, които щеше да получи в оставащите две години от договора си. Сега Зизу се лиши от още 12 млн., които щеше да вземе като заплата до края на договора си през 2022 година.

  Сподели
312