ПСЖ се надява на чудо


Н. Атанасов

ПСЖ се надява на чудо

Брест – Пари Сен Жермен
Стадион: "Франсис Ле Бле“, Брест
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 22:00

В един от най-интригуващите двубои от програмата на последния 38-ми кръг във френската Лига 1 един срещу друг се изправят два отбора с коренно различни цели. Домакинът Брест ще се опита да си гарантира мястото в елитната дивизия и през следващия сезон, но за целта бретонци ще трябва да спрат шампионските устреми на защитаващия титлата си гранд Пари Сен Жермен.

Домакините са един от шестте останали отбора в първенството, които са замесени в борбата за оцеляване дори в последния ден на сезона. В момента "пиратите“ се намират на 16-то място с актив от 41 пункта, но са на точка от първия от отборите под чертата. Другите тимове, които също ще се надяват да избегнат угрозата от това да играят бараж за оставане в Лига 1 са Реймс, Бордо, Страсбург, Лориен и Нант.

Брест е в серия от три поредни мача без победа, като в предишния кръг отборът от едноименния град успя да прекъсне поредицата от две последователни поражения и направи 0:0 на гости на Монпелие.

За важния двубой треньорът Оливие Дал‘Олио не може да разчита на Ерейе и Ласне.

Защитаващият титлата си хегемон в Лига 1 от последните няколко сезона – Пари Сен Жермен, се възползва от грешната стъпка на лидера Лил и разби с 4:0 у дома Реймс. Така преди двубоите от последния кръг на сезона парижани имат 79 точки, като са с точка по-малко от "мастифите“.

За да триумфира с десет титла в клубната история, селекцията на Маурисио Почетино трябва на всяка цена да победи Брест, а Лил да не спечели гостуването си на Анже.

ПСЖ загря за предстоящия двубой и през седмицата тимът спечели рекордна 14-та Купа на Франция, побеждавайки с 2:0 на финала коравия тим на Монако.

Отсъстващи за гостуването край Атлантическия бряг са Бернат и Верати.

Прогноза: Брест – Пари Сен Жермен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Маурисио Почетино)
 
Навас
   
Флоренци
Маркиньос
Кимпембе
Диало
Гей
Перейра
Ди Мария
Неймар
Мбапе
Икарди
Муние
Шарбоние
Онора
Белкелба
Магнети
Фавър
Перо
Дюверн
Шардоне
Пиер-Габриел
   
Ларсонер
 
Брест (Оливие Дал'Олио)

Обоснована прогноза: Брест - Пари Сен Жермен 0:2

  Сподели
517