Неймар: Мбапе е нашето златно момче


Н. Гавазов

Неймар: Мбапе е нашето златно момче

Бразилският нападател на Пари-Сен Жермен Неймар сподели мнението си за Килиан Мбапе, като изрази благодарността си за помощта при адаптирането във Франция.

"Килиан ме научи на много неща, като как да бъда "французин". Обясни ми френския манталитет. Дължа му много за адаптацията си и следователно за щастието си да бъда в ПСЖ.

Преди всичко бях трогнат от човешките му качества, които той притежава. Килиан е много съпричастен, винаги щастлив, учтив и мил към всички. Той е прекрасен човек. Ето защо се разбираме толкова добре от момента, в който се срещнахме за първи път.

Тогава, разбира се, имах възможността да го гледам как тренира, да наблюдавам скоростта му, невероятния му дриблинг, интелигентност и развитие. Тогава си казах: "Той е нашето златно момче!"

Разбира се, само скоростта не означава нищо. Трябва да сте умни, за да го използвате правилно, което Килиан прави. Той е не само много умен и бърз, но и разполага с огромен арсенал от дриблинг", заяви Неймар.

Мбапе играе за ПСЖ от 2017 г. През този сезон 22-годишният нападател участва в 27 мача от френското първенство, вкара 21 гола (5 - от дузпа) и даде 7 асистенции.

  Сподели
415