ПСЖ обяви официално Почетино


И. Ангелов

ПСЖ обяви официално Почетино

Бившият наставник на Тотнъм, Саутхемптън и Еспаньол Маурисио Почетино е назначен от Пари Сен Жермен след като бе оставен без работа през ноември, 2019 г. Почетино ще замени Томас Тухел, който беше уволнен от френския отбор само 4 месеца след загубата на финала на Шампионска лига от Байерн Мюнхен.

Почетино е бивш играч на ПСЖ от 2001-2003 г. През 2016 г. пред RMC Sport той сподели: "Един ден ще тренирам ПСЖ и това ще ме направи щастлив. Това е мечта за мен.

"Това е клуб, който следя много. Аз опитвам да гледам мачовете им. Особено в Шампионска лига. Да се върна в ПСЖ един ден, защо не?"

Тухел бе назначен на позицията през юни, 2018 г. след като Унай Емери напусна мястото, като Тухел подписа през последната пролет договор до края на настоящия сезон. През октомври обаче той се скара със спортния директор Леонардо във връзка с трансферната политика на клуба. В медиите Тухел сподели, че клубът губи прекалено много играчи на свободни трансфери.

В крайна сметка Тухел загуби работата си точно след победа с 4:0 над Страсбург в Лига 1. Тухел може да се похвали с най-добрата успеваемост на мениджър начело на ПСЖ - 75.6%, като той води по този показател на имена като Емери (73.7%), Блан (71.1%) и Анчелоти (63.2%). 

Пред официалната страница на ПСЖ Почетино сега каза:

"Аз съм наистина щастлив и горд да стана новия треньор на Пари Сен-Жермен. Бих искал да благодаря на ръководството за доверието, което ми гласуват. Както знаете, това е клуб, който винаги е имал специално място в сърцето ми. Аз имам прекрасни спомени, особено за уникалната атмосфера на Парк де Пренс.

"Аз се връщам в клуба днес с голяма амбиция и смирение, и съм нетърпелив да започна работа с някои от най-талантливите играчи в света. Този отбор има фантастичен потенциал и моят екип и аз ще опитаме да направим всичко за да вземем максимума от всички турнири.

"Ще направим всичко по силите ни за да дадем на тима атакуващата идентичност, която парижките фенове винаги са обичали."

Следващата среща на тима е на 6-ти януари срещу Сен-Етиен.

  Сподели
117