Жуниньо: Неймар премина в ПСЖ заради парите


Н. Гавазов

Жуниньо: Неймар премина в ПСЖ заради парите

Бившият играч на бразилския национален отбор Жуниньо Пернамбукано сподели мнението си за нападателя на ПСЖ Неймар.

Бразилия ни учат да мислим само за пари, а в Европа хората имат различен манталитет. Подсъзнателно направих план за кариера, опитвайки се да се преместя в друг голям клуб в Бразилия, но го направих не само по спортни причини. Бях научен, че трябва да играете за този, който плаща най-много. Това е бразилският начин на мислене.

Погледнете Неймар. Той премина в ПСЖ само заради парите. ПСЖ му даде всичко, което поиска, а сега Неймар възнамерява да напусне клуба преди края на договора си. Въпреки че сега той трябва да даде всичко от себе си, за да изрази благодарност. Виждате ли, това е измама. Неймар трябва да даде всичко, което може на терена, да демонстрира пълна отдаденост, отговорност и лидерство. Проблемът е, че в Бразилия има култура на алчността, всеки винаги иска повече пари. На това ни научиха.

Виновен ли е Неймар или бразилското общество? Това е само защото той се научи на това. Необходимо е да се прави разлика между играча Неймар и човека Неймар. Като футболист той е един от тримата най-добри в света, заедно с Роналдо и Меси. Той е бърз, издръжлив, знае как да вкарва и прави асистенции, като истинска "десетка“. Но като човек той е виновен, защото трябва да си задава въпроси и да расте. Но в момента той просто прави това, на което го е научил животът", заяви Жуниньо.

  Сподели
181