Фабрегас: Твърде рано приключиха френската лига


И. Ангелов

Фабрегас: Твърде рано приключиха френската лига

След новините, че германската Бундеслига ще продължи на 16-ти май, бившият полузащитник на Арсенал Сеск Фабрегас, който играе за Монако в момента, обяви, че според него френските власти са избързали като рано обявиха приключването на сезона по време на пандемията от коронавирус. Така ПСЖ бе обявен за шампион, а Тулуза и Амиен изпаднаха от елита при 10 кръга до края.

"Това беше голямо решение и аз мога да разбера защо го взеха. Но може би решението дойде прекалено рано, като се има предвид, че други големи първенства ще продължат. Аз напълно разбирам причините за това и най-важното е да сме здрави и в безопасност, защото най-важното е семейството и здравето на всички. Аз подкрепям това 100%.

"Но може би можехме да преминем на индивидуални тренировки, където няма риск. Нямаше да имаме контакт с никого, нямаше да сме близо. Очевидно това е много трудно и все някой трябваше да поеме отговорност за решение. Ние просто трябва да го изпълним. Това е труден момент в професионалния и личния ни живот, но трябва да продължим и всичко ще е наред в бъдещето."

  Сподели
135