Президентът на Лион с решение, което оставя Ливърпул без титла


Н. Гавазов

Президентът на Лион с решение, което оставя Ливърпул без титла

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола предложи свой вариант за остатъка от сезон 2019/20, а това решение може да остави Ливърпул не само без титла във Висшата лига, но дори и без билет за Шампионска лига.

В момента футболните умове - и не само в Англия - разсъждават над това как да се справят с останалата част от сезона в светлината на пандемията от коронавирус.

В понеделник Олиа заяви, че ръководството на Лига 1 обмисля идеята този сезон да не бъде отменен, но финалната таблица  ще бъде съставена въз основа на средната позиция на клубовете през последните три или пет години.

"Има още едно решение, както ни казват експертите: да следваме историческия принцип и да вземем средната таблица за три или пет години“, написа Ола в Twitter.

Ако този принцип бъде приложен във Висшата лига и се включи текущия сезон, тогава Ливърпул ще заеме второ място в тази виртуална таблица (средно място - 3.8), зад Манчестър Сити (2.2).

Ако този сезон не се вземе предвид, тогава Ливърпул ще бъде едва шести (4.8) и следователно ще остане без титла и без билет за Шампионска лига.

  Сподели
342