ПСЖ има намерение да предложи на Мбапе рекорден контракт


Н. Гавазов

ПСЖ има намерение да предложи на Мбапе рекорден контракт

Приоритет за Пари Сен Жермен до края на сезона е удължаване на договора на нападателя Килиан Мбапе с цел запазване на играча до Световното първенство през 2022 г. в Катар, съобщава Paris United.

Договорът на Мбапе  е приоритет за президента на ПСЖ  Насер Ал Хелайфи и лицата, вземащи решения в Доха, Катар. През лятото 21-годишният французин ще бъде единственият парижки играч, който не може да напусне Париж. Според Ал-Хелайфи, отборът трябва да бъде изграден около Мбапе.

За да неутрализира интереса от големи европейски отбори, включително Реал Мадрид, които постоянно са в контакт с кръга на Мбапе, ПСЖ  възнамерява да предложи на футболиста  договор със заплата, която преди това не е била изплащана на никого в клуба.

Това предложение ще надвиши заплатата на Неймар и ще направи Мбапе най-високоплатеният играч в ПСЖ. Всичко това се прави, за да бъде убеден французинът да остане в столицата на Франция и да му наложи отговорността, за  която той претендира.

През настоящия сезон Мбапе  участва в 32 мача за ПСЖ във всички турнири и отбеляза 30 гола и 17 асистенции. Сегашното му споразумение с парижани е валидно  до лятото на 2022 година.

  Сподели
199