Санчес: Байерн блокира трансфера ми в ПСЖ


И. Ангелов

Санчес: Байерн блокира трансфера ми в ПСЖ

Звездата на Лил - Ренато Санчес, сподели за възможността от близкото минало, в която е могъл да премине в Пари Сен Жермен, но трансферът му е бил блокиран от тогавашния бос на Байерн Мюнхен Нико Ковач. 22-годишният Санчес тогава не получаваше никакво игрово време от Ковач, който провалил и преход в ПСЖ. LÉqupe цитира:

"Аз говорих с Антеро Енрике, бившият спортен директор. Той беше говорил с агента ми Хорхе Мендеш. Имахме продуктивен разговор. Всичко беше готово. Спомням си, че бях на ресторант когато агентът ми се обади. 

"Той ми каза: 'Утре летиш за Париж'. Казах окей и се прибрах, за да събера багаж. На следващия ден, по време на тренировката, моят треньор Ковач ми каза: 'Няма да напускаш!'. Аз останах, и така и не играех. В следващия мач ми даде 5 минути. Това не беше достатъчно.

"Така аз загубих мястото си в националния отбор, загубих формата си. Колегите ми ме питаха защо не играя. Все пак аз бях добър в тренировките. Един от най-добрите. В едно интервю Никлас Сюле каза: 'Ренато винаги е бил най-добрия в тренировките'. И след това беше същото в следващото лято."

Санчес премина в Байерн от Бенфика през 2016-та като един от най-добрите млади проекти, но така и не намери място в отбора, като не успя да се наложи и след период под наем в Суонзи и Висшата лига:

"Аз не бях готов да играя за Байерн. Моят президент и треньор го знаеха. Мюнхен беше станал мой дом. Но когато видях, че нещата не се променят, аз говорих с бранителя на Лил Жозе Фонте, Луис Кампос - съветника на президента - всеки ден.

"Срещнахме се в Лисабон по време на една ваканция. Казах 'добре, искам да дойда в Лил'. Агентът ми даде и други оферти. Но моят избор беше Лил. Чувствах се уверен. Чувствах се добре. Говорих с треньора, с президента. Това потвърди желанието ми. Освен това, Лил не е малък клуб. Играем срещу добри отбори като Марсилия, Лион, Париж.

"Ако вършиш работата си добре, ако играеш добре, ще получиш признание. Но това, което исках аз, бе да играя и да съм щастлив отново."

  Сподели
122