Тухел: Неймар трябва да приеме освиркванията


И. Ангелов

Тухел: Неймар трябва да приеме освиркванията

Мениджърът на Пари Сен Жермен Томас Тухел похвали отговора на нападателя Неймар след като той бе посрещнат с освирквания от феновете на клуба при завръщането си в игра след лятна трансферна сага и контузия. Неймар се върна по най-добрия начин със забележителен победен гол над Страсбург. Той вкара с акробатично изпълнение за минимална победа с 1:0. По време на срещата обаче Наймер бе освиркван от собствената си публика заради поведението му през лятото и желанието да се завърне в Барселона.

Томас Тухел обяви, че 27-годишният бразилец трябва да приеме освиркванията, и похвали отговора му на терена:

"Не беше лесно защото той е чувствителен човек. Но той се справи добре. Това е животът. За феновете също не е лесно по време на трансферния прозорец. Поради това и трябва да приемем тяхното поведение. Аз няма да съдя поведението им, то е каквото е. Не беше лесно, обаче.

"Той може да играе по-добре, да дриблира и да се включва повече. Ще му трябват няколко мача да се върне и да намери ритъма си и физическите си качества, за да може да направи играта ни по-бърза със спринтовете си. Той има качествата да реши всеки един мач. Аз съм щастлив, че той показа това в последната минута."

Самият Неймар показа с поведението си на терена, че сякаш приема мнението на публиката. Сам бразилецът призна, че за него срещите в близко бъдеще ще са като да играе на гости във всеки двубой, в който участва, дори на терена на Пари Сен Жермен. Феновете обаче ще трябва да са доволни от спечелените от него точки, тъй като в момента Пари Сен Жермен се намира на върха в таблицата във френската Лига 1, с две точки пред най-близкия си преследвач. Вчерашната победа бе четвърта в пет мача в лигата. 

В сряда ПСЖ се връща в игра срещу Реал Мадрид в Шампионска лига.

  Сподели
280