Сантос платил 1 млн. на Неймар за да не отиде в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Сантос платил 1 млн. на Неймар за да не отиде в Реал Мадрид

Бившият президент на Сантос Марсело Тейшейра разказа, че бразилският нападател на ПСЖ Неймар е можел да отиде в Реал Мадрид през 2006 година. Тогава обаче клубът е платил на бащата на футболиста 1 милион долара и така нападателят е останал в Сантос.

"Неймар се възхищаваше на Реал още от "галактикосите". Но за да не се присъедини към мадридския клуб през 2006 г., ние предложихме на баща му 1 милион долара. Той лесно се съгласи.

Всички членове на Борда на Сантос бяха в недоумение, но аз знаех със сигурност, че Неймар е специален футболист и просто трябваше да задържим такъв играч в нашия отбор. Решението не бе лесно, но времето показа, че сме постъпили правилно.

Не проведохме преговори с Реал Мадрид. Всичко, което казах, бе  направено, за да запазим  Неймар в отбора. Отношенията между клубовете вече бяха обтегнати поради трансфера на Робиньо, но те не се влошиха, а  ние успяхме да запазим правата на Неймар", заяви Тейшейра.

Неймар игра за  основния отбор на бразилския Сантос от 2009 до 2013 г., след което премина в Барселона. През лятото на 2017 г. той подписа договор с ПСЖ, но през последните месеци често изразяваше  желанието си да се върне на "Камп Ноу".

Към момента Барселона и Реал Мадрид се опитват да върнат 27-годишния бразилец в Испания.

  Сподели
561