Агентът на Неймар започна работа по връщането му в Испания


Н. Гавазов

Агентът на Неймар започна работа по връщането му в Испания

Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар може да смени отбори през това лято и да се върне в Испания, съобщава  L'Equipe.

Според източника агентът на 27-годишния футболист  Пини Захави вече е започнал работа по прехода на своя клиент към един от двата испански гиганта - Реал Мадрид  или Барселона. Приоритет за бразилеца е възможността да се върне в каталонския клуб, където има добри отношения с много играчи. Футболистът е наясно, че голяма част от феновете не го приемат заради заминаването му за Париж преди две години, но обкръжението на бразилеца е на мнение, че играчът ще се справи с натиска в началото, а добрите игри и победите на тима ще променят отношението на привържениците на клуба.

Тази гледна точка се споделя и от ръководството на Барселона, което също желае да си върне Неймар, вярвайки че бразилецът ще помогне на тима да спечели европейска титла.

Управата на ПСЖ от своя страна е готова да се раздели с главната си звезда и да концентрира вниманието си върху Килиан Мбапе, но проблем за сделката е цената, която парижани искат за нападателя - босовете на френския клуб възнамеряват да получат 222 милиона евро за Неймар, т.е. колкото платиха за него през 2017 година.

Предполага се, че шампионът на Испания ще продаде футболисти, за да отговори на финансовите претенции на колегите си от Париж, тъй като в момента каталунците не разполагат с тази сума. ПСЖ не желае размяна на играчи или включването на такива в сделката, а е готов за преговори само за конкретна сума.

  Сподели
401