ПСЖ отмъква Де Йонг от ръцете на Барселона


Н. Гавазов

ПСЖ отмъква Де Йонг от ръцете на Барселона

ПСЖ на практика договори условията на личния договор с полузащитника на Аякс Франки де Йонг.

Според източника на информацията, френският клуб се съгласи да осигури на играча заплата от 8 милиона евро годишно. В същото време ПСЖ е готов да включи в договора пункт за ежегодно увеличение на заплатата.

ПСЖ обаче все още не се е договорил с Аякс относно размера на трансфера. Холандският клуб оценява Де Йонг на 75 милиона евро, но французите не желаят да платят тази сума.

Напомняме, че по-рано се съобщаваше, че 21-годишният футболист се съгласи да отиде в Барселона и договори с испанците всички условия на контракта, според които трябваше да получава по 4 милиона евро на година в каталунската столица. Предполагаше се, че Барселона ще купи Френки и след това ще го отдаде под наем на Аякс до края на сезона.

Веднага след това стана ясно, че ПСЖ също е харесал футболиста, а собственикът на клуба си е поставил за лична цел да привлече играча или ако не успее да го направи, то да принуди Барселона да надплати за Де Йонг.

21-годишният де Йонг е възпитаник на  Вилем II. Полузащитникът се премести в Аякс през 2015 година. През този сезон той проведе 15 мача в шампионата на Холандия и вкара три гола.

  Сподели
396