Мбапе поискал от ПСЖ частен самолет


Н. Гавазов

Мбапе поискал от ПСЖ частен самолет

Френското издание L'Equipe публикува информация за условията на трансфера на нападателя Килиан Мбапе от Монако в ПСЖ през лятото на 2017 година. По данни на източника, след края на сезон 2016/17 младият футболист е поискал увеличение на заплатата 16 пъти, след което възнаграждението му е трябвало да стане същото като на капитана на отбора Радамел Фалкао – 8 милиона евро. Клубът е отговорил с отказ, след което е влязъл в преговори с Реал Мадрид и на 20 юли е постигнал договореност с испанците. Условията на трансфера предвиждали мадридчани да платят 180 милиона евро, като 30 милиона евро от тази сума е под формата на бонуси, но по-късно стойността на сделката е трябвало да нарасне и да достигне 214 милиона евро, заради задължението на Реал да поеме плащането на данъците в Испания.

Тогава в преговорите се е намесил ПСЖ и в крайна сметка Мбапе е решил да отиде във френската столица. Това е станало заради по-добрите условия от страна на парижани, които изпълнили всички претенции на играча.

Първо, Килиан е трябвало да получи бонус от 5 милиона евро за съгласието си да стане част от ПСЖ. Тази сума е ще се плаща на две части, за първите два сезона. Освен това Мбапе назовал заплата в размер на 10 милиона евро, но накрая страните се договорили за възнаграждение от 7 милиона евро през първия сезон, като сумата ще нараства всяка година за да достигне 12 милиона евро.

Някои искания на футболиста обаче са били частично изпълнени. Например, Мбапе е поискал да стане най-заплатеният футболист в отбора, ако спечели "Златната топка", но клубът му е обещал еднократно плащане на 500 000 евро за награда. Също така Килиан е пожелал използване на личен самолет 50 часа на година, но е получил 30 000 евро на месец за шофьор и охрана.

Осен това се съобщава, че е мит наемането на играча от страна на ПСЖ през миналата година. Този слух цели единствено да прикрие нарушаването на правилата за финансовия феърплей от страна на френския гранд, тъй като тогава се е състояла и покупката на Неймар. Освен това, с този ход парижани са успели да платят по-малко данъци в размер на 30 милиона евро.

  Сподели
529