ПСЖ съгласува контракта на Боатенг


Н. Гавазов

ПСЖ съгласува контракта на Боатенг

Агентът на защитника на Байерн Мюнхен и на националния отбор на Германия Жером Боатенг проведе преговори със спортния директор на ПСЖ Антеро Енрике в Париж, съобщават няколко френски източника. Според постъпващите информации, страните са успели да съгласуват всички детайли от личния контракт на 29-годишния футболист, който ще получава по-голяма заплата във френската столица.

Съобщава се, че немският гранд е уведомен за процеса на преговорите и за постигнатото съглашение с играча.

Паралелно с това се провеждат преговори и между двата клуба, които, както твърдят източници от Париж, протичат повече от успешно. Очаква се, че Боатенг ще премине в ПСЖ до края на седмицатаили най-късно в началото на следващата. Предполагаемата цена на трансфера е 60 милиона евро.

Напомняме, че Манчестър Юнайтед също имаше интерес към немския национал, но в началото на месеца англичаните излязоха от борбата, като причините за това остават неясни. Предполага се, че това е свързано с доброто представяне на защитника на Лестър Хари Магуайър на Мондиал 2018 и желанието на "червените дяволи" да подпишат с английския национал.

Боатенг играе за Байерн Мюнхен от 2011 година и има на сметката си 258 мача за баварците, както и 73 двубоя за националния отбор на Германия.

По-рано председателят на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разказа за причините Боатенг да изрази желание да напусне клуба:  "След края на миналия сезон Жером заедно със своя агент съобщи на ръководството на Байерн Мюнхен, че иска да изпробва нещо ново преди да завърши своята кариера. Казах на Боатенг, че ако някой клуб се съгласи да заплати интересна за Байерн сума, то ние сме готови за преговори. Що се отнася до преговорите с ПСЖ за Боатенг, ние не сме контактували с парижани. Независимо от това, че представителите на играча водят преговори с ПСЖ, окончателното решение за трансфера на играча във френския клуб все още не е прието".

  Сподели
391