Фекир иска в Ливърпул и няма да разглежда други оферти


Н. Гавазов

Фекир иска в Ливърпул и няма да разглежда други оферти

Полузащитникът на Олимпик Лион Набил Фекир взе решение относно мястото за продължаване на кариерата си. Според информация на журналиста Раджан Хоти, 24-годишният футболист е направил избор в полза на Ливърпул. По данни на източника, футболистът е на мнение, че английският клуб е най-оптимално решение за по-нататъшното си развитие като футболист и съответно, получаване на повече възможности да се състезава за националния отбор на Франция.

По-рано се съобщаваше, че Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед се интересуват от Набил, но футболистът няма да разглежда други предложения освен евентуални такива от Ливърпул. Трансферната стойност на играча е 60 милиона евро, но се предполага, че представителят на Фекир ще настоява пред ръководството на клуба да намали цената, за да може да ускори прехода си в клуба от "Анфийлд".

Напомняме, че Ливърпул и Лион се договориха за стойността на трансфера на френския национал в размер на 53 милиона паунда на 6 юни, а на следващия ден Ливърпул успя да се разбере със самия футболист за условията на личния му контракт. Французинът дори даде интервю за клубната телевизия и си избра номер в  отбора на "червените", но на 8 юни стана известно, че трансферът няма да се състои заради съмнения в здравословното състояние на Фекир.

След като сделката се провали президентът на Лион Жан - Мишел Сери направи няколко противоречиви изявления. Най-напред той говори за интерес на други клубове към своята звезда и за това, че Набил все още може да бъде продаден през това лято, а след това изрази увереност, че играчът ще остане. Както става известно от информации на британски източници, по време на Мондиал 2018 Фекир поне два пъти се е срещал с Ола и се е договорил за това, че след края на турнира Лион ще възобнови диалога с Ливърпул по условията на трансфера.

Индикатор за възможен трансфер на Набил в посока Острова е вчерашното изказване на Ола, който изрази предположение, че мърсисайдци могат да се върнат за неговата звезда.

  Сподели
532