Ола покани Ливърпул да се върне за Фекир


Н. Гавазов

Ола покани Ливърпул да се върне за Фекир

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола покани Ливърпул да се върне на масата за преговори, допускайки трансфер на своя плеймейкър Набил Фекир в мърсисайдския клуб. През миналия месец французинът бе на крачка от трансфер в Ливърпул за сумата от 53 милиона паунда. Играчът даде интервю за клубната телевизия на английския клуб и премина медицински прегледи, изследванията от които обезпокоиха Ливърпул и в крайна сметка мениджмънтът на "червените" реши да не рискува толкова много пари за футболист, който доскоро е имал проблеми с коляното.

Така сделката се провали, а 24-годишният футболист замина с националния отбор на Франция за участие във финалите на Мондиал 2018. Оттогава Ливърпул укрепи атакуващата си линия с Джердан Шакири. Сега, след края на Световното, Ола отново се върна към темата, вярвайки във възможен трансфер на Фекир на "Анфийлд".

"Имам усещането, че Ливърпул може да се върне. Четох за това в пресата, но никой не ми е говорил нищо за това. Неговият трансфер се срина през юни, но това никак не повлия на Набил. Той е съсредоточен върху Световното първенство, а неговото сърце продължава да бъде в Лион. Сега Набил е много по-близо до Лион, отколкото по времето, когато общувахме с Ливърпул. Може би той ще отиде в Ливърпул или някой друг клуб, ако обаче реши да остане в Лион, тогава следващата година ще се развие по-добре за него и за нас", заяви Ола.

Напомняме, че по-рано стана известно, че по време на Мондиал 2018 Фекир поне два пъти се е срещал с Ола и се е договорил за това, че след края на турнира Лион ще възобнови диалога с Ливърпул по условията на трансфера.

Освен това наставникът на лионци Бруно Женезио заяви, че Набил все още може да напусне клуба през лятото:  "Набил изрази желание да играе на други ниво. Ние трябва да установим дата за решаване на този въпрос. Ако има възможност като Ливърпул, определено Набил ще се възползва от нея, ако всички страни се договорят". 

 

  Сподели
480