Фекир се договори с Лион за нови преговори с Ливърпул


Н. Гавазов

Фекир се договори с Лион за нови преговори с Ливърпул

Плеймейкърът на Олимпик Лион Набил Фекир желае да премине в Ливърпул и се надява, че този трансфер ще се състои след завръщането му от финалите на Мондиал 2018. Напомняме, че Ливърпул и Лион се договориха за стойността на трансфера на френския национал в размер на 53 милиона паунда на 6 юни, а на следващия ден Ливърпул успя да се разбере със самия футболист за условията на личния му контракт. Французинът дори даде интервю за клубната телевизия и си избра номер в  отбора на "червените", но на 8 юни стана известно, че трансферът няма да се състои заради съмнения в здравословното състояние на Фекир.

След като сделката се провали президентът на Лион Жан - Мишел Сери направи няколко противоречиви изявления. Най-напред той говори за интерес на други клубове към своята звезда и за това, че Набил все още може да бъде продаден през това лято, а след това изрази увереност, че играчът ще остане.

Както става известно от информации на британски източници, по време на Мондиал 2018 Фекир поне два пъти се е срещал с Ола и се е договорил за това, че след края на турнира Лион ще възобнови диалога с Ливърпул по условията на трансфера.

24-годишният Фекир, който с националния отбор на Франция ще се сражава с Хърватия в неделя във финала на Световното първенство в Русия, продължава да желае да се присъедини към колектива на Юрген Клоп, за което Ола е прекрасно осведомен.

Откритите здравословни проблеми с коляното на Набил по време на медицинските прегледи на играча са нищо повече от удобен повод за Ливърпул да се опита да намали цената на футболиста от исканите от френския клуб 53 милиона паунда или в най-тежкия случай да бъде постигнато реструктуриране на сделката, като удължаване на сроковете на разсроченото плащане и намаляване на процента на бонусите, включително и за агента на футболиста.

  Сподели
505