Фекир няма да премине в Ливърпул през това лято


Н. Гавазов

Фекир няма да премине в Ливърпул през това лято

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола увери, че плеймейкърът Набил Фекир няма да отиде в Ливърпул през това лято. Напомняме, че сагата с евентуалния преход на Фекир на "Анфийлд" продължава вече два месеца. За това време Набил успя да съгласува контракт с "червените" и да премине медицински прегледи, а също така да запише поздравително интервю, преди да научи, че сделката няма да се състои.

Според различни източници, причината за това са опасенията на англичаните от историята на медицинските заболявания на французина - в Ливърпул прецениха, че 56 милиона паунда са рискована инвестиция за играч като Фекир.

В един момент обаче се появиха разговори, че Ливърпул може да възобнови преговорите за покупката на 24-годишния играч от националния отбор на Франция. Ола обаче даже не помисля за раздяла с Фекир.

"Набил ще бъде играч на Лион през новия сезон. Нашите отношения могат да бъдат сравнени с отношенията между баща и син. Аз му дадох шанс да премине в Ливърпул, но както знаете, сделката не се състоя. Той остава наш капитан, а нашият треньор иска да го задържи", заяви Ола.

По-рано наставникът на Олимпик Лион Бруно Женезио не изключи раздяла с играча: "Набил изрази желание да играе на други ниво. Ние трябва да установим дата за решаване на този въпрос. Ако има възможност като Ливърпул, определено Набил ще се възползва от нея, ако всички страни се договорят. Но аз ще продължа да си върша своята работа, предполагайки, че той ще остане с нас. Той иска да ни помогне за осъществяване на следващата крачка. Президентът му предостави възможност да си тръгне. Ще видим, дали той ще се възползва от нея след края на Световното. Ако Набил остане тук, това ще улесни моята работа. Ще съм щастлив да го запазя. Мисля, че той разглежда два варианта: остава и играе с нас в Шампионска лига или отива в по-голям клуб".

  Сподели
442