Фекир си избрал номер в Ливърпул, преди прекратяване на преговорите


Н. Гавазов

Фекир си избрал номер в Ливърпул, преди прекратяване на преговорите

Полузащитникът на Олимпик Лион Набил Фекир е избрал номер в Ливърпул, след като е преминал прегледи за мърсисайдци в Париж. Както е известно, футболистът бе много близо до трансфер в английския клуб, но сделката се провали в последния момент. Според френски и британски журналисти, причината за това е медицинският картон на играча.

Напомняме, че ситуацията около 24-годишния играч от националния отбор на Франция се разви стремително. В петък Лион даже излезе с официално заявление с опровержение на информацията, разпространена от пресата, за постигната договореност с Ливърпул и готвен трансфер на играча. Запознати със ситуацията веднага увериха, че това опровержение има символичен характер и реално няма никакво влияние върху реалната ситуация. Като публична компания, чиито акции се търгуват на борсата, Лион е принуден да реагира на мощните спекулации и да увери своите инвеститори, че клубът не крие никакви сделки, което би се отразило на акциите.

Двата клуба са потвърдили своята договореност в петък, а самият Фекир не само, че е преминал медицински изследвания в Париж, но също така е съгласувал условията на петгодишен контракт, след което дори е избрал номер, с който да се състезава в отбора на Юрген Клоп, преди да даде интервю за клубния телевизионен канал на "червените".

Медицинският щаб на Ливърпул обаче е изрази своето безпокойство след анализа на историята на травмите на футболиста и е отправил своите препоръки към ръководството на клуба - 53 милиона паунда изглежда много рискова инвестиция за играч, който пропусна почти целия сезон 2015/16 заради травма на кръстните връзки на коляното, а през миналата година остана извън терените заради увреждане на коляното.

След всичко това английският клуб е уведомил, че напуска процеса на преговорите за Фекир. Към момента липсва информация кой игрови номер е избрал французина в Ливърпул и дали този номер ще бъде пазен за Набил, след като "червените" се съберат за началото на лятната подготовка.

Напомняме, че в събота Олимпик Лион излезе с официално съобщение, в което обяви, че Фекир остава в клуба и през следващия сезон ще се състезава за "хлапетата".

  Сподели
452