Босът на Марсилия: Това е само началото. Имаме амбиции


Н. Гавазов

Босът на Марсилия: Това е само началото. Имаме амбиции

Собственикът на Олимпик Марсилия Франк Макорт обеща, че отборът ще се бори за трофеи през следващия сезон. Напомняме, че провансалци не успяха да се противопоставят на Атлетико Мадрид в снощния финал от Лига Европа и претърпяха поражение с 3:0.

Според американеца, отборът е свършил огромна работа, но това е само началото.

"Както и всички фенове, аз съм разстроен от поражението във финала. Но ние трябва да си припомним за прекрасния път, който изминахме в този турнир. Това е Марсиля, която ми харесва да наблюдавам", заяви Макорт.

Въпреки загубата, собственикът на френския клуб обаче има на какво да се радва и това е себерадаването на грачите.

"Имахме великолепен сезон, а той все още не е завършил. Това е резултат от работата на отбора - треньори, персонал и играчи. Искам да благодаря на всички за тяхното раздаване и преданост към Марсилия", каза още босът.

Американецът обеща, че отборът има своите амбиции в Европа и Франция. Напомняме, че по-рано американецът хвърли ръкавицата към ПСЖ, заявявайки за намерението си да измести столичани от пиедестала във френския футбол или поне да бъде достоен конкурент на парижани. Франк отново потвърди своите амбиции по отношение на Олимпик Марсилия.

"Класирането за финалите в Лига Европа е изключително постижение, доказващо, че можем да творим история. Това е само началото, имаме големи амбиции. Нашата цел е да построим дългосрочен проект, който ще бъде да се борим за трофеи във Франция и Европа", завърши Макорт.

Напомняме, че американецът закупи контролния пакет акции на клуба през 2016 година и оттогава напълно обнови стартовия състав на отбора. Това привлече веднага вниманието на одиторите на УЕФА и в момента Европейската централа провежда разследване относно нарушаване на правилата за финансовия феърплей от страна на Марсилия.

През този сезон отборът на Руди Гарсия може да се окаже не само без трофеи, но и без медали в Лига 1, защото преди последния кръг Марсилия се намира на 4-то място в класирането.

  Сподели
623