Шампионът ПСЖ ще се опита да продължи с рекордите в Бордо


Н. Атанасов

Шампионът ПСЖ ще се опита да продължи с рекордите в Бордо

Бордо – Пари Сен Жермен
Стадион: "Матмют-Атлантик“, Бордо
Дата: 22.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Гаутие

Бордо записа втора поредна шампионатна победа и така започна по-уверено да се връща обратно на победния път, след като само допреди два кръга "жирондинците“ бяха в поредица от шест последователни мача без успех. Преди седмица играчите на Густаво Пойет се наложиха с 3:1 като гости на коравия тим на Монпелие, който се бори за участие в Лига Европа.

Бордо се намира на 10-ото място в таблицата и е с 43 точки и през следващия сезон европейските клубни турнири ще преминат без участието на "жирондинците“.

Под върпсо за домакините е Менди.

Пари Сен Жермен си взе обратно титлата в Лига 1. В предишния кръг столичани спечелиха златните медали в първенството за седми път в своята история. Това се случи след безапелационен успех със 7:1 над Монако, като именно "монегаските“ отмъкнаха отличието от парижани в предишната кампания. Колкото и да е странно, но ПСЖ не бе побеждавал Монако у дома от 2007 г. насам, а това бе най-убедителната победа за клуба от столицата в съперничеството между двата отбора.

В герои за ПСЖ се превърнаха Селсо и Ди Мария на два пъти, Кавани и Дракслер, а Фалкао си вкара автогол.

Възпитаниците на Унай Емери станаха първият от отборите от водещите първенства на Стария континент, които минаха границата от 100 гола до момента през сезона. ПСЖ има умопомрачителен положителен баланс - +80 гола. До момента столичани за отбелязали 103 попадения, а са допуснали само 23.

ПСЖ продължава да преследва требъл, след като през седмицата парижани елиминираха Каен на полуфиналите в турнира за Купата на Франция след успех с 3:1. Съперник на финала ще бъде сензацията в турнира – третодивизионният Ле Ербие.

Иначе за визитата в Бордо аут е Неймар, а Верати, Курзава и Диара са под въпрос.

Прогноза: Бордо – Пари Сен Жермен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224