Don Balon: Неймар иска в Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Don Balon: Неймар иска в Манчестър Юнайтед

Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар обмисля вариант с трансфер в Манчестър Юнайтед, съобщава Don Balon, който е известен със сензационните си заглавия, които много често се разминават с действителността. Според източника на информацията, футболистът желае да работи с мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо. Съобщава се, че вече е постигнато предварително съглашение между английския клуб и Неймар.

Изданието твърди, че бразилецът не желае да отива в Реал Мадрид, заради опасения, че столичните фенове няма да го приемат тъй като по-рано той защитаваше цветовете на историческия съперник Барселона.

В началото на месец март се появи информация, че футболистът не желае да се връща в парижкия клуб и е помолил своя баща да започне преговори за трансфер в Реал Мадрид. Според източника, бразилецът се е обърнал към своя родител на 6 март, ден след отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига. Нападателят е на мнение, че преходът му в парижкия клуб е груба грешка.

Ситуацията е стигнала до там, че Неймар не желае повече да играе за ПСЖ. В момента футболистът се намира в Бразилия, където се възстановява от операция и според сайта на френския гранд, нападателят ще се завърне в строя след месец и половина. Бразилски медии твърдят обаче, че футболистът ще се появи на терена чак за лагер-сбора на "селесао" в навечерието на Мондиал 2018.

Съобщават се за четири причини, поради които Неймар желае да си тръгне от Париж:

1. Бразилецът не усеща нужната подкрепа от феновете.

2. Съотборниците не го подкрепят в достатъчна степен, а отношенията с Единсон Кавани са натегнати.

3. Съжаление за прехода в слабия френски шампионат. Освен това надеждата на бразилеца е била спечелване на Шампионска лига, а ПСЖ отпадна още в осминафиналите.

4. Неймар е убеден, че трансфер в Реал Мадрид ще му помогне да спечели "Златната топка". Бразилецът е готов на намаление на заплатата, за да бъде в Кралския клуб.

  Сподели
197