Неймар с поредното условие към Реал Мадрид


Н. Гавазов

Неймар с поредното условие към Реал Мадрид

Бразилският нападател на ПСЖ Неймар е поискал от ръководството на Реал Мадрид повече свои сънародници в отбора, съобщава El Confidenciall. Това е станало по време на срещата между бащата на играча и представители на Кралския клуб в Париж. Конкретни имена не се назовават, но нападателят е изразил разочарованието си от това, че мадридчани разполагат с малко бразилски футболисти в състава си.

Вероятно и това е причината Реал Мадрид да обърне внимание на вратаря на Рома Алисон.

Напомняме, че според испански и френски източници, Неймар е главна трансферна цел на Реал Мадрид за лятото. Ориентировъчната цена на играча е 300-400 милиона евро. По-рано се появиха информации, че нападателят на Пари Сен Жермен вече е получил предложение от Кралския клуб, като детайлите на офертата се изучава от адвокатите на бразилеца. Съобщаваше се, че израелският агент Пини Захави е предоставил предложението на мадридчани на 26-годишния футболист по времето, когато там се е намирал и президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи. Захави е един от ключовите хора, работещи над трансфера на звездния бразилец от Барселона в ПСЖ през миналото лято, въпреки че агентът все още не бе станал официално представител на Неймар.

По-рано авторитетни издания като Mundo Deportivo, Globo Esporte и UOL Esporte съобщиха, че нападателят съжалява за преминаването си във Франция и иска да се върне в каталунския клуб. Бразилецът е разочарован от нивото на футбола в Лига 1, осъзнавайки, че при тази ситуация парижани нямат шанс в стремежа си да спечелят Шампионска лига, а това при всички случаи ще се отрази на възможността за спечелване на "Златната топка".

През този сезон Неймар проведе 27 мача за ПСЖ, в които вкара 28 гола и се отчете със 17 асистенции, с което помогна на тима си да е едноличен лидер в класирането на Лига 1.

В момента бразилецът се възстановява от травма. Очаква се, че нападателят ще се завърне в строя през месец май.

  Сподели
502