ПСЖ се обърна към Венгер


Н. Гавазов

ПСЖ се обърна към Венгер

ПСЖ предприе пореден опит да примами мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Както не един път каза Арсен, той на няколко пъти е отказвал оферти, в това число няколко и на ПСЖ, с чиито собственици се намира в отлични отношения.

Към момента французинът се намира под огромен натиск - на първо място заради конфликт със собствените си фенове, които се отвърнаха от отбора. Наскоро стана известно и за проведено гласуване на Обединението на феновете на Арсенал, чиито резултати показват, че 9 от 10 фена желаят раздяла с Венгер след края на сезона.

Така развилата се ситуация не остана незабелязана от почитателите на Арсен в Париж. Според френски източници, президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи вече е установил контакт с френския специалист и е изразил заинтересуваност от неговите услуги.

Според източници от обкръжението на боса, снощният провал на ПСЖ в Шампионска лига е накарало ръководителя на парижани с още по-голяма решимост да преследва Венгер. Предполага се, че следващият контакт между страните ще се осъществи по време на международната пауза по-късно този месец.

Впрочем, всичко показва, че какъвто и да е отговорът на Арсен, ПСЖ ще се раздели с Унай Емери след края на сезона. Може би обявяване на раздяла с испанеца окончателно ще убеди Венгер да приеме офертата на парижани и в крайна сметка да завърши кариерата си във Франция - там, където я започна преди 34 години.

 

  Сподели
348