LFP: Изказванията на Тебас нанасят вреда на френския футбол


Н. Гавазов

LFP: Изказванията на Тебас нанасят вреда на френския футбол

Президентът на Професионалната футболна лига на Франция Натали Буа де ла Тур се обърна с писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин по повод изявлението на президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас по адрес на ПСЖ. Напомняме, че испанецът призова УЕФА да изключи ПСЖ и Манчестър Сити от Шампионска лига заради неспазване на правилата за финансовия феърплей.

Снощи президентът на парижани Насер Ал Хелайфи отговори на обвиненията, отправяйки такива по адрес на Ла Лига, която в продължение на 20 години си затваряше очите за помощта на испанската държава към няколко местни клуба, включително Реал Мадрид и Барселона.

Сега последва реакция и от френските футболни власти.

"Това изявление не е нищо друго, освен намеса в работите на LFP. То нанася вреда на ПСЖ и на цялата лига. В контекста на разследването по отношение на ПСЖ по повод спазването на правилата на финансовия феърплей аз ще съм ви благодарна, ако напомните на ръководството на испанската лига за задължението за запазване на конфиденциалност на всички неща, отнасящи се до френските клубове или да се използва уважителен тон, който да не нанася вреда на имиджа", се казва в писмото на Де Ла Тур.

 

  Сподели
158