Верати: Неймар и Мбапе повишиха нивото на ПСЖ


И. Ангелов

Верати: Неймар и Мбапе повишиха нивото на ПСЖ

Преди срещата между ПСЖ и Байерн Мюнхен в Шампионска лига Марко Верати сподели мнението си, че може би за първи път в историята френският отбор е на нивото на баварците, като пристигането на Неймар и Килиан Мбапе през лятото е една от големите причини за това.

"Ние трябва да отправим послание. Тези срещи могат да ти донесат огромно самочувствие. Ако спечелим ние няма да вдигнем трофей. Ако загубим също не губим нищо.Важно е, но не е решително. Сега за първи път сме на нивото на Байерн.

"Мечтата ни е да спечелим всичко. Но ние знаем, че футболът е труден спорт и не печелиш титли с даване на интервюта. Трябва да дадеш всичко на терена и аз имам вяра в този отбор. Пристигането на играчи като Неймар и Мбапе ни вдигна на следващото ниво. Те са феноменални играчи. Малко отбори могат да се похвалят с такива таланти.

"Те вече се чувстват у дома си и стартираха сезона страхотно. Една от целите ни е Шампионска лига. Играчи като тях ни дават шанс за успех. Знаеш, че винаги когато им подадеш има шанс да падне гол. Това са играчи, които правят разликата. Неймар показа в последните години, че е сред тримата най-добри в света.Изумително е да видиш какво може когато му подадеш топката."

  Сподели
215