Неймар: Исках по-голямо предизвикателство от Барса


И. Ангелов

Неймар: Исках по-голямо предизвикателство от Барса

Новият нападател на Пари Сен Жермен - Неймар, сподели мотивите си за осъществяване на трансфера от Барселона за сумата от 222 милиона евро. След като 25-годишният бе представен пред медиите, той сподели пред репортери:

"Аз исках нещо по-голямо, по-голямо предизвикателство. Моето сърце искаше нова амбиция и заради това сега съм тук пред вас. Това ми каза сърцето. Аз слушам сърцето си всеки ден. Сърцето ми ми каза да дойда в ПСЖ."

При запитвания дали Неймар е напуснал заради факта, че не се превърна в основната звезда в тима:

"Не, това не повлия на решението ми изобщо. Аз исках да дойда в Париж. Това не е защото не съм бил голямата звезда. Чувствах се много добре там. Не това е причината да пристигна. Аз съм тук за ново предизвикателство и нови трофеи. Искам да имам по-големи мечти, да се справя добре и да се подобря.

"Всички съставки за трансфера ми са налице. Аз искам да съм щастлив тук. Нямам търпение да започна да тренирам с новите си съотборници.

"Това беше най-трудното решение в живота ми. Аз се бях адаптирал добре в Барселона, където има фантастични играчи. Оставих много приятели там. Трябваше да мисля и премислям за това какво искам да постигна в живота.

"Нещата се случват много бързо във футбола. Аз искам да благодаря на играчите, но това беше моментът да си тръгна. Аз говорих с бразилците тук и вече се чувствам у дома. Но и без да има бразилци тук това нямаше да промени решението ми. Това не беше лесно решение, както казах. Трябваше да помисля какво искам в живота си.

"Много хора искаха да говоря за това, но беше сложно когато не си сигурен за нещо. Аз не бях на 100% сигурен какво искам да направя. Беше невъзможно да давам отговори. Но веднага когато реших аз започнах да говоря. Много съм щастлив. Винаги питам сърцето си и то ми каза ПСЖ. Готов съм за игра още утре."

  Сподели
333