ПСЖ е приготвил 80 милиона за Санчес


Н. Гавазов

ПСЖ е приготвил 80 милиона за Санчес

Нападателят на Арсенал Алексис Санчес остава трансферна цел номер едно за ПСЖ за предстоящото лято, но шампионът на Франция ще разглежда и вариант с голмайстора на Манчестър Сити Серхио Агуеро. Напомняме, че слуховете за евентуално напускане на аржентинеца се появиха след като Серхио в два поредни мача остана на пейката. Футболистът публично изрази неувереност в бъдещето си, позволявайки на клуба самостоятелно да вземе решение в края на сезона.

Тези слухове стават все по-реални, след като се разбра, че Манчестър Сити възнамерява да възобнови интереса си към нападателя на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг. Евентуален трансфер на играча на националния отбор на Габон със сигурност ще означава напускане на Серхио.

ПСЖ обаче разглежда Агуеро само като резервен вариант. Приоритет за французите си остава привличането на Санчес, за което настоява спортният директор на клуба Патрик Клуйверт, който е голям фен на чилиеца. За целта ПСЖ е отделил 80 милиона евро за Алексис. В Париж са убедени, че могат да изкушат футболиста както във финансов план, така и по отношение на спортните амбиции.

 

  Сподели
204